ygeia-asfaleia-interamerican

Επιδόματα Υγείας

Επιδόματα Υγείας

Έχετε 3 διαφορετικές επιλογές στη διάθεσή σας οι οποίες σας εξασφαλίζουν οικονομική ενίσχυση με τη μορφή επιδόματος.  Συγκεκριμένα:

 • Επίδομα νοσηλείας, το οποίο σας δίνει επίδομα για κάθε ημέρα νοσηλείας έως και 6 μήνες.
 • Επίδομα χειρουργικής επέμβασης με το οποίο σας καταβάλλεται συγκεκριμένο ποσό ανάλογα με τη βαρύτητα της χειρουργικής σας επέμβασης.
 • Επίδομα σοβαρών ασθενειών που καλύπτει 14 νόσους συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου, εγκεφαλικού κ.λπ. Έχετε 4 επιλογές κάλυψης από €5.000 έως €50.000.
  Μπορείτε να επιλέξετε ένα από αυτά, ή συνδυασμό τους. Τα ποσά φθάνουν έως και τα 50.000 ευρώ!

Συνδυάζοντας τα επιδόματα νοσηλείας και χειρουργικής επέμβασης έχετε έκπτωση 10%.

Χρήματα άμεσα σε περίπτωση νοσηλείας

Σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, ιδιωτικό ή δημόσιο

Σας εξασφαλίζει ημερήσιο επίδομα, όπου και αν επιλέξετε να νοσηλευτείτε, ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Άμεση καταβολή επιδόματος στο λογαριασμό σας

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται άμεσα και απλά, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Επίδομα νοσηλείας:

Επίδομα €150 για κάθε ημέρα νοσηλείας έως και 6 μήνες.

Κάλυψη από 1 ημέρα έως 6 μήνες νοσηλείας

Το επίδομα νοσηλείας καταβάλεται μέχρι και για 180 ημέρες νοσηλείας, δηλαδή, το ανώτατο όριο αποζημίωσης για 6 μήνες νοσηλείας φτάνει τα €27.000.

Διπλάσιο νοσοκομειακό επίδομα στην Εντατική ή στο εξωτερικό

Το ποσό του επιδόματος διπλασιάζεται σε περίπτωση νοσηλείας σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μέχρι και 30 ημέρες, καθώς και στο εξωτερικό μέχρι και 10 ημέρες.

Χρήματα άμεσα σε περίπτωση χειρουργείου

Σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, ιδιωτικό ή δημόσιο

Σας εξασφαλίζει ημερήσιο επίδομα, όπου και αν επιλέξετε να κάνετε χειρουργική επέμβαση, ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο.

Άμεση καταβολή επιδόματος στο λογαριασμό σας

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται άμεσα και απλά, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Επίδομα χειρουργικής επέμβασης

Σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης, καταβάλλεται στον ασφαλισμένο επίδομα, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τη βαρύτητα της επέμβασης ως εξής: €350 για μικρή, €700 για μεσαία, €1.000 για μεγάλη, €1.400 για βαρεία, €2.100 για εξαιρετικά βαρεία, €4.200 για ειδική χειρουργική επέμβαση.

Το πακέτο περιλαμβάνει όλες τις παροχές που περιέχονται στο επίδομα νοσηλείας και στο επίδομα χειρουργικής επέμβασης.

Σας θωρακίζει οικονομικά για τις δύσκολες στιγμές.

Με την πρόοδο της επιστήμης και την εξέλιξη της ιατρικής, πολλές σοβαρές ασθένειες είναι περισσότερο αντιμετωπίσιμες. Ωστόσο πέρα από το σημαντικό κόστος για τη θεραπεία, μια σοβαρή ασθένεια αλλάζει τη ζωή μας σε πολλά επίπεδα. Η διαχείριση μιας τέτοιας ασθένειας μπορεί να γίνει πιο δύσκολη, λόγω των αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων που δημιουργεί.

Για να σταθούμε πλάι σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, σε μία τέτοια δύσκολη στιγμή, στην INTERAMERICAN δημιουργήσαμε το ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών. Το πρόγραμμα αυτό σας εξασφαλίζει άμεσα, με τη διάγνωση μιας σοβαρής ασθένειας, το κεφάλαιο που εσείς έχετε ορίσει, μέσα από τις 4 επιλογές των €5.000, €10.000, €20.000 και €50.000.

Αρκεί να έχουν περάσει 90 μέρες μετά από την ασφάλισή σας για να πάρετε αυτά τα χρήματα, σε περίπτωση διάγνωσης και να τα χρησιμοποιήσετε όπως εσείς θέλετε. Ανεξάρτητα αν έχετε άλλη ασφαλιστική κάλυψη, δημόσια ή ιδιωτική, το Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών αποτελεί μια πρόσθετη σημαντική οικονομική ενίσχυση, η οποία μπορεί να καλύψει σημαντικά έξοδα θεραπείας. Έτσι, το Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών σας βοηθά να επικεντρωθείτε στην αποκατάσταση της υγείας σας και να περιορίσετε το άγχος για τα οικονομικά σας.

Μπορείτε να αποκτήσετε το πρόγραμμα Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών μόνο του ή σε συνδυασμό με άλλο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας.

14 σοβαρές ασθένειες που καλύπτει το Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών

 1. Καρκίνος:  Κάθε κακόηθες νεόπλασμα που χαρακτηρίζεται από ανεξέλεγκτη ανάπτυξη κυττάρων, καταστρέφει τους γύρω ιστούς και δίνει μεταστάσεις. Συμπεριλαμβάνεται η ασθένεια Hodgkin, η λευχαιμία, το κακόηθες μελάνωμα, καθώς και κάθε ανεγχείρητος κακοήθης όγκος του εγκεφάλου.
 2. Έμφραγμα: Πρόκειται για το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, από αιφνίδια θρόμβωση ή απόφραξη μιας στεφανιαίας αρτηρίας, η οποία προκαλεί νέκρωση της περιοχής του μυοκαρδίου που δέχεται το αίμα από την αποφραγμένη αρτηρία.
 3. Εγκεφαλικό: Κάθε εγκεφαλικό επεισόδιο, είτε ισχαιμικού είτε αιμορραγικού τύπου, μη τραυματικής αιτιολογίας, το οποίο προκαλεί παράλυση μιας τουλάχιστον μυϊκής ομάδας.
 4. Τύφλωση: Μόνιμη και ολική απώλεια της όρασης και των δύο ματιών, συνεπεία ασθενείας.
 5. By-pass: Αορτοστεφανιαία παράκαμψη με χειρουργική επέμβαση με σκοπό την επαναιμάτωση του καρδιακού μυός (μυοκάρδιο) με χρήση μοσχεύματος ή μοσχευμάτων, λόγω ύπαρξης στένωσης ή απόφραξης των στεφανιαίων αρτηριών.
 6. Αιματολογικές Κακοήθειες: Πρόκειται για κακοήθειες που προσβάλλουν το αίμα (π.χ. λευχαιμία), το μυελό των οστών (π.χ. πολλαπλό μυέλωμα) και το λεμφικό σύστημα (π.χ. λέμφωμα).
 7. Νόσος Πάρκινσον: Χρόνια εκφυλιστική διαταραχή του νευρικού συστήματος, που επηρεάζει κυρίως την κίνηση και οδηγεί σε κινητική αναπηρία.
 8. Χρόνια Νεφρική Ανεπάρκεια: Μόνιμη απώλεια της νεφρικής λειτουργίας σε τελικό στάδιο, που οδηγεί σε αύξηση της ουρίας και της κρεατινίνης και απαιτεί τακτική αιμοκάθαρση ή μεταμόσχευση νεφρού του Ασφαλισμένου.
 9. Μεταμόσχευση Οργάνων: Χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης ενός ή περισσοτέρων από τα ακόλουθα όργανα: Καρδιά, πνεύμονες, ήπαρ, μυελός των οστών.
 10. . Απλαστική Αναιμία: Είναι η επίκτητη αιματολογική διαταραχή, που οφείλεται σε αδυναμία του μυελού των οστών να παράγει κύτταρα του αίματος. Ως αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει αναιμία, χαμηλά αιμοσφαίρια και χαμηλά αιμοπετάλια.
 11.   Κίρρωση Ήπατος: Μη αναστρέψιμη επιπλοκή παθήσεων του ήπατος, που χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη ανώμαλου ιστού και ανώμαλη λειτουργία του ήπατος.
 12.   Σκλήρυνση κατά πλάκας: Πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος που χαρακτηρίζεται από καταστροφή του καλύμματος των νεύρων μέσα στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό και προκαλεί παράλυση ενός τουλάχιστον άκρου.
 13.   Εγκαύματα 3ου Βαθμού ( >20% ): Τα εγκαύματα είναι βλάβες του ιστού του δέρματος που προκαλούνται από την εφαρμογή θερμότητας, χημικών ουσιών, ηλεκτρικού ρεύματος ή ακτινοβολίας στο σώμα. Τα εγκαύματα 3ου βαθμού (ολικού πάχους) προχωρούν σε όλο το βάθος του δέρματος και είναι ενδιάμεσης βαρύτητας με βάση την έκταση μεγαλύτερη του 20% της σωματικής επιφάνειας.
 14.   Χρόνια Αναπνευστική Ανεπάρκεια 3ου σταδίου: Είναι σοβαρού βαθμού χρόνια αδυναμία του αναπνευστικού συστήματος να διατηρήσει τη λειτουργία της οξυγόνωσης του αίματος και της αποβολής διοξείδιου του άνθρακα από τους πνεύμονες. Παθήσεις που μπορεί να προκαλέσουν χρόνια αναπνευστική ανεπάρκεια είναι π.χ. εμφύσημα, ιδιοπαθής πνευμονική ίνωση κ.α.

Πώς καταβάλλεται το ασφαλισμένο ποσό;

Σε περίπτωση που συμβεί κάποιο από τα παραπάνω περιστατικά, η Εταιρία καταβάλλει το ποσό που έχετε επιλέξει σε μια δόση.

O Συμβαλλόμενος ή ο Ασφαλισμένος θα πρέπει να αναγγείλει το περιστατικό στην Εταιρία εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία που διαγνώστηκε και να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ανάλογα με την περίπτωση.

Απλές διαδικασίες, προσιτό κόστος

Το πρόγραμμα έχει εξαιρετικά απλές διαδικασίες ασφάλισης και αποζημίωσης και μπορούν να το αποκτήσουν άτομα ηλικίας από 18 έως 60 ετών. Έχει ιδιαίτερα προσιτό κόστος.

Για παράδειγμα, για ένα άτομο ηλικίας 41-45 ετών που θα επιλέξει κεφάλαιο ύψους €20.000, το ασφάλιστρο του Επίδομα Σοβαρών Ασθενειών είναι €15 το μήνα.